ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ

25/1/2022

Προθεσμία υποβολής περιλήψεων

31/1/2022

Παράταση υποβολής περιλήψεων

25/2/2022

Ενημέρωση αποδοχής

30/4/2022

Λήξη προ-εγγραφής

5/5/2022

Ημερίδα για μεταπτυχιακούς φοιτητές/-τριες

6-8/5/2022

Κυρίως Συνέδριο

ΧΟΡΗΓΟI

Επιτροπή Ερευνών ΑΠΘ

Ινστιτούτο Νεοελληνικών Σπουδών (Ίδρυμα Μανόλη Τριανταφυλλίδη)

42η ΕΤΗΣΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΜΕΑ ΓΛΩΣΣΟΛΟΓΙΑΣ

Τμήμα Φιλολογίας

Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

6-8 Μαΐου 2022

Ο Τομέας Γλωσσολογίας του Τμήματος Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης διοργανώνει την 42η Ετήσια Συνάντηση Εργασίας στις 6-8 Μαΐου 2022.

Προσκαλούμε άρθρα που θα πραγματεύονται οποιαδήποτε θεματική της Γλωσσολογίας. Στο πλαίσιο της συνάντησης θα διεξαχθεί επίσης ημερίδα με θέμα Τυπολογία γλωσσών. Στη θεματική ημερίδα μπορούν να υποβληθούν γλωσσολογικές μελέτες που διερευνούν θέματα τυπολογίας, όπως επίσης και τη χρήση υπολογιστικών μοντέλων και μοντέλων στατιστικής επεξεργασίας για την ανάδειξη και κατανόηση τυπολογικών πτυχών της γλώσσας.

Λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί εξαιτίας της πανδημίας Covid-19 και της περιορισμένης χωρητικότητας της αίθουσας που είχε αρχικά δεσμευθεί για την διεξαγωγή του συνεδρίου, αλλά και του πολύ υψηλού ποσοστού συμμετοχής φέτος, η Οργανωτική Επιτροπή αποφάσισε να διεξαχθεί εξ ολοκλήρου διαδικτυακά η 42η Ετήσια Συνάντηση.

Προσκεκλημένοι ομιλητές/τριες της 42ης Ετήσιας Συνάντησης

Έλενα Αναγνωστοπούλου (Καθηγήτρια, Πανεπιστήμιο Κρήτης)

Ιωάννα Κάππα (Καθηγήτρια, Πανεπιστήμιο Κρήτης)

Δήμητρα Μελισσαροπούλου (Αναπλ. Καθηγήτρια, Α.Π.Θ.)

Σταύρος Σκοπετέας (Καθηγητής, University of Göttingen)

Οδηγίες για την περίληψη

Όσοι/ες επιθυμούν να συμμετάσχουν στην 42η Ετήσια Συνάντηση θα πρέπει να υποβάλουν τις περιλήψεις τους μέχρι τις 31/1/2022 και αποκλειστικά σε ηλεκτρονική μορφή (αρχείο pdf) στην πλατφόρμα EasyChair στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://easychair.org/conferences/?conf=amgl42

Η περίληψη πρέπει να είναι ανώνυμη και να μην περιλαμβάνει αυτοαναφορές στο κείμενο και/ή τη βιβλιογραφία. Ειδικότερα, η περίληψη θα πρέπει να πληροί τις παρακάτω προδιαγραφές:

  • έκταση: μέχρι μία σελίδα Α4 (εκτός της βιβλιογραφίας)
  • γραμματοσειρά: Times New Roman 12pt
  • διάστημα: μονό
  • περιθώρια: όλα 2,54 εκ.
  • τίτλος: κεντραρισμένος 

Για κάθε ανακοίνωση στο κυρίως συνέδριο θα διατεθούν 30 λεπτά (20 λεπτά παρουσίαση και 10 λεπτά συζήτηση). Οι γλώσσες του συνεδρίου είναι η Eλληνική και η Aγγλική. Κάθε σύνεδρος έχει το δικαίωμα να συμμετάσχει με δύο το πολύ ανακοινώσεις (μία ατομική και μία ομαδική). 

Επίσης, παρακαλούμε να δηλωθούν στο κείμενο της περίληψης τα ακόλουθα:
  • προτίμηση για προφορική ή/και γραπτή ανακοίνωση
  • συμμετοχή στο γενικό συνέδριο ή την ημερίδα
  • συμμετοχή εκ του σύνεγγυς ή εξ αποστάσεως στην εκδήλωση

Για διευκόλυνσή σας μπορείτε να κατεβάσετε το πρότυπο αρχείο amgl42_template.docx.

Η ενημέρωση σχετικά με την αποδοχή των περιλήψεων θα γίνει μέχρι τις 25/2/2022.

Προσυνεδριακή μεταπτυχιακή ημερίδα (5/5/2022)

Πριν από το κυρίως συνέδριο θα πραγματοποιηθεί εξ αποστάσεως προσυνεδριακή μεταπτυχιακή ημερίδα στις 5 Μαΐου 2022. Καλούνται νέοι ερευνητές (B’ και Γ’ κύκλου μεταπτυχιακών σπουδών) να υποβάλουν την περίληψή τους σε οποιοδήποτε χώρο της Γλωσσολογίας. Οι ανακοινώσεις που θα γίνουν δεκτές για παρουσίαση μπορούν να υποβληθούν για κρίση και, εφόσον επιλεγούν, να δημοσιευθούν. Δεν θα γίνουν δεκτές ανακοινώσεις που παρουσιάζουν μόνο βιβλιογραφική επισκόπηση.

Όσοι/ες επιθυμούν να συμμετάσχουν στην προσυνεδριακή μεταπτυχιακή ημερίδα θα πρέπει να στείλουν τις περιλήψεις τους (ανώνυμο και επώνυμο αρχείο) μέχρι τις 31/1/2022 και αποκλειστικά σε ηλεκτρονική μορφή (αρχείο pdf) στην ηλ. διεύθυνση:

amgl42@lit.auth.gr

Οι ανώνυμες περιλήψεις πρέπει να ακολουθούν τις οδηγίες που δίνονται παραπάνω. Οι επώνυμες θα πρέπει να περιλαμβάνουν: Όνομα συγγραφέα/Ονόματα συγγραφέων, Πανεπιστήμιο και ηλ. διεύθυνση (κεντραρισμένα και σε διαφορετική σειρά).