Συμφωνία Center for Hellenic Studies του Πανεπιστημίου Harvard και ΑΠΘ - Διάλεξη του καθ. κ. G. Nagy


ΠΡΟΣ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΔΕΠ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ

Το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Harvard και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης εγκαινιάζουν στα τέλη Ιανουαρίου μια νέα συνεργασία που αφορά τη χορήγηση ερευνητικών υποτροφιών σε κατόχους διδακτορικού τίτλου από τον Τομέα Κλασικών Σπουδών (Αρχαία Ελληνική Φιλολογία) του Τμήματος Φιλολογίας του Α.Π.Θ., προκειμένου να συνεχίσουν την ερευνά τους σε μεταδιδακτορικό επίπεδο. Η συνεργασία αυτή θα υπογραφεί στις 19 Ιανουαρίου 2017 από τον Πρύτανη του Α.Π.Θ. καθηγητή κ. Περικλή Μήτκα και από τον Διευθυντή του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών & Καθηγητή Κλασικής Φιλολογίας και Συγκριτικής Λογοτεχνίας στο Πανεπιστήμιο Harvard κ. Gregory Nagy.

Κατά την παραμονή του στη Θεσσαλονίκη ο Καθηγητής κ. Gregory Nagy, θα δώσει διάλεξη την Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου και ώρα 7:00 μ.μ. στην αίθουσα Μανόλης Ανδρόνικος του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης με θέμα «Αποσύνθεση και Επανασύνθεση της Κοινωνίας στην Αρχαϊκή Ελληνική Ποίηση» (“Disintegration and Reintegration of Society in Archaic Greek Poetry”).
Η ομιλία αυτή, που εντάσσεται στο πλαίσιο της σειράς διαλέξεων και εκδηλώσεων “Events Series 2017” του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών (Ελλάδος),  θα γίνει σε συνεργασία του Κέντρου με το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης και θα πραγματοποιηθεί στα Αγγλικά.

 

___________

EVENTS SERIES 2016 - 2017

  «Κοινωνίες σε κρίση: οικονομία, πολιτική, πολιτισμός»
                                                                             
Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ (ΕΛΛΑΔΟΣ), ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ HARVARD

  ΚΑΙ  Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 

   
  ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΕΧΗ ΔΙΑΛΕΞΗ
   
  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017, 7:00 Μ.Μ.
   

 του Gregory Nagy,
  Καθηγητή Κλασικής Ελληνικής Φιλολογίας της Έδρας Francis Jones και Καθηγητή Συγκριτικής Λογοτεχνίας,
Τμήμα Κλασικών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Harvard και Διευθυντής του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών (Washington, D.C.), Πανεπιστήμιο Harvard. 


  Θέμα της διάλεξης:
   
   «Αποσύνθεση και Επανασύνθεση της Κοινωνίας στην Αρχαϊκή Ελληνική Ποίηση»


  Συνομιλητής: Keith Stone,
  Μεταδιδακτορικός Συνεργάτης για τον Διδακτικό Σχεδιασμό, τις Εκδόσεις Έρευνας και τη Συγκριτική Μελέτη Αρχαίων Κειμένων,
Κέντρο Ελληνικών Σπουδών (Washington, D.C.), Πανεπιστήμιο Harvard.

  Η διάλεξη θα λάβει χώρα στην αίθουσα Μανόλης Ανδρόνικος του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης και θα πραγματοποιηθεί στα Αγγλικά.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτή την εκδήλωση μπορείτε να βρείτε και εδώ

Attachment: 

Νέα