Νέα


Υποτροφία της Ακαδημίας Αθηνών στον κλάδο της Παπυρολογίας

Γνωστοποιήθηκε στο Τμήμα Φιλολογίας από το Τμήμα Υποτροφιών της Ακαδημίας Αθηνών η συνημμένη προκήρυξη διαγωνισμού για τη χορήγηση μίας (1) υποτροφίας στον κλάδο της Παπυρολογίας σε πτυχιούχους Φιλοσοφικής Σχολής ελληνικού Πανεπιστημίου με βαθμό πτυχίου "Άριστα", για μεταπτυχιακές σπουδές επιπέδου "Master" στο εξωτερικό, από τα έσοδα της Δωρεάς Πάικου Νικολαΐδη

Σχετικός σύνδεσμος: http://www.academyofathens.gr/el/scholarships/nikolaidis-2018-2019

Διεθνές επιστημονικό συνέδριο για το μέλλον των ανθρωπιστικών σπουδών (Λισσαβώνα)

Γνωστοποιήθηκαν στο Τμήμα Φιλολογίας από την Ελληνική Πρεσβεία Λισσαβώνας τα συνημμένα αρχεία σχετικά με το διεθνές επιστημονικό συνέδριο "Εκπαιδευτική καινοτομία: Μέσα και εργαλεία για την έρευνα στις κλασσικές γλώσσες", οι εργασίες του οποίου θα πραγματοποιηθούν στη Λισσαβώνα, 3-4 Δεκεμβρίου 2018.  

Στόχος του συνεδρίου είναι η επανεξέταση και ανανέωση της εκπαιδευτικής μεθοδολογίας και των εργαλείων εκμάθησης των κλασσικών γλωσσών, σε μια εποχή φθίνουσας πορείας των  Κλασσικών Σπουδών σε όλη τη Δυτική Ευρώπη. 

Ενημερωτικό δελτίο Ελληνογαλλικής Πανεπιστημιακής Συνεργασίας Μαρτίου 2018

Γνωστοποιήθηκε στο Τμήμα Φιλολογίας ΑΠΘ από το Τμήμα Επιστημονικής & Πανεπιστημιακής Συνεργασίας της Γαλλικής Πρεσβείας η παρακάτω ανακοίνωση.

---

Το Τμήμα Επιστημονικής & Πανεπιστημιακής Συνεργασίας της Γαλλικής Πρεσβείας είναι στην ευχάριστη θέση να σας παρουσιάσει το ενημερωτικό δελτίο του, το οποίο βρίσκεται συνημμένο σε μορφή PDF, στα ελληνικά και τα γαλλικά. 

Περιεχόμενα:

6ο Συμπόσιο μεταπτυχιακών φοιτητών & υποψήφιων διδακτόρων Κλασικής Φιλολογίας (Παν. Ιωαννίνων)

Γνωστοποιήθηκε στο Τμήμα Φιλολογίας ΑΠΘ από το Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων η συνημμένη ανακοίνωση διοργάνωσης  Συμποσίου μεταπτυχιακών φοιτητών & υποψήφιων διδακτόρων Κλασικής Φιλολογίας.

8η Διεθνής Συνδιάσκεψη για το Θέατρο και την Εκπαίδευση

Γνωστοποιήθηκε στο Τμήμα Φιλολογίας από τη Γραμματεία της Φιλοσοφικής Σχολής η παρακάτω ανακοίνωση.

----

2018 Διεθνής Συνδιάσκεψη

Princeton Hellenic Studies Graduate Student Conference in Modern Greek Studies: Call for papers

Γνωστοποιήθηκε στη Τμήμα Φιλολογίας από το Seeger Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Princeton η παρακάτω ανακοίνωση για το ετήσιο μεταπτυχιακό συνέδριο Νεοελληνικών Σπουδών που θα διεξαχθεί στο Princeton από τις 29 Απριλίου έως την 6η Μαΐου 2018.

Το συνέδριο απευθύνεται σε όλο το φάσμα των Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών.

Προθεσμία υποβολής των αιτήσεων για συμμετοχή: Παρασκευή, 2 Μαρτίου 2018.

Πρόσκληση για την υποβολή ερευνητικών προτάσεων προς χρηματοδότηση για το έτος 2019

Γνωστοποιήθηκε στο Τμήμα Φιλολογίας από την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία με την επωνυμία «Κέντρο Έρευνας για τις Ανθρωπιστικές Επιστήμες» η παρακάτω ανακοίνωση. 

----

Τέταρτη Δημόσια Πρόσκληση για την υποβολή ερευνητικών προτάσεων προς χρηματοδότηση για το έτος 2019 

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος του ΙΚΥ για το Μητρώο Αξιολογητών και Εμπειρογνωμόνων

Γνωστοποιήθηκε στο Τμήμα Φιλολογίας η παρακάτω ανακοίνωση από το IKY

-----

Προς το Διδακτικό και Διοικητικό Προσωπικό

Σας ενημερώνουμε ότι το Μητρώο Αξιολογητών και Εμπειρογνωμόνων είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα του ΙΚΥ/ΕΜ, προκειμένου να εγγραφείτε και να προσκληθείτε από την Εθνική Μονάδα την περίοδο των αξιολογήσεων.